DW1_Bdc201603 A154  Bdc3305

Binnen = buiten

Concept

De bestaande villa wordt grondig gerenoveerd. De middenkern van deze driedelige woning voldoet niet meer aan de hedendaagse normen en wordt gesloopt. Een nieuw, beglaasd volume wordt schijnbaar onzichtbaar tussen de twee uiteinden ingeschoven

DW1_Co2 20130926 Dewulf 3 Img 1021

Op het gelijkvloers worden keuken en leefruimte georganiseerd. De keuken is voorzien in een ‘box’, zodat de resterende open ruimte kan zo functioneren als leefruimte. Dit zorgt voor een maximaal ruimtegevoel.
Het dakverdieping is voorzien van badkamer en enkele slaapkamers. De nachthal krijgt visueel verbinding met de leefruimte door een vide.
Een nieuwe dakuitbouw wordt gecreëerd om de verticale circulatie te realiseren. Dit zorgt tevens voor een overgang tussen oud en nieuw gedeelte en laat de bosrijke omgeving binnen in de woning.

DW1_Co2 20130926 Dewulf 1 Img 1038
DW1_Bdc201603 A154 Img 8223

Voor- en achtergevel zijn glaspartijen om de woning van voldoende licht te voorzien. Grote schuiframen zorgen ervoor dat het gelijkvloers volledig ‘open’ kan en versterkt de relatie tussen binnen en buiten.

Deze elementen zijn een hedendaagse interpretatie van de bestaande typologie en zoeken op deze wijze aansluiting met het bestaande gebouw.

DW1_Co2 20130926 Dewulf 2 Img 1014
DW1_Co2 20130926 Dewulf 5 Img 1028 Kopie
DW1_Bdc201603 A154 Img 8252 Edit

Projectgegevens

Opdracht

Verbouwing van een alleenstaande villa te Knokke

Opdrachtgever

Dhr en Mevr DW

Architectuur

a154

Interieur

a154

Stabiliteit

Fraeye en Partners NV

Oppervlakte

300 m²

Oplevering

2013

Fotografie

CO2 Images + Bruno De Cock (interieur)