GERY_3D

Op kot in art nouveau

Opdracht

De verbouwing en uitbreiding van een bestaande meergezinswoning tot studentenhuis.

GERY_Co2 Gery 1 Img 7194

Het project is gelegen langsheen de stadsring van Gent, in de wijk Ekkergem.Het hoofdgebouw in art-nouveau-stijl, bestaande uit drie lagen met plat dak werd in de 1948 gerealiseerd door de architecten Emile en Jean De Nil.
Een paar decennia later werd de achterliggende open ruimte bebouwd met een volume dat tot voor kort gekend was als Fitness- zaal.

Door de sloop van dit achterliggend, industriële pand, wordt een kwalitatieve binnentuin bekomen die de woonkwaliteit van de eigen en naastliggende bebouwing sterk doet toenemen.

Het hoofdgebouw wordt omgevormd tot studentenhome, gezien de uitzonderlijk geschikte maatvoering van de binnenruimtes en circulatietorens. Ook de ligging, aan de stadsring, aan de rand van de wijk Ekkergem werkt deze reconversie in de hand.

GERY_Img 0493 Fused Medium Kopie
GERY_IImg 0622 Fused Medium Kopie
GERY_Gery Img 0655 Tonemapped Medium Kopie
GERY_Img 0444 Fused Medium Kopie
GERY_3D

Dit bestaande gebouw van drie lagen wordt aan de achterzijde uitgebreid en integraal verhoogd met 2 bijkomende lagen. Op die manier krijgt het nu al markante gebouw een passende bekroning die terugliggend is opgesteld ten opzichte van de bestaande voorgevel. Zwarte lamellen zorgen zowel op het gelijkvloers als op de nieuwe etages voor de nodige discretie en zonwering.

De tuin wordt ingericht als groene, rustgevende oase, waarin op discrete manier ook de fietsenberging en de vuilopslag een plaats krijgen. De toegang naar deze tuin wordt voorzien vanuit de bestaande doorrit, van waaruit ook het studentenhuis bereikbaar is.

GERY_ Img 0484 Fused Medium Kopie

Projectgegevens

Opdracht

De verbouwing en uitbreiding van een bestaande meergezinswoning tot studentenhuis.

Opdrachtgever

Sobradis/Student@Gent

Architectuur

a154 architecten

Interieur

a154 architecten

Stabiliteit

Ingenieursbureau Derveaux

Oppervlakte

1913 m²

Oplevering

2015

Visualisatie

a154