COM_CO_Comco Teaser

Journalistieke flexibiliteit

Opdracht

Verbouwen van een kantoorruimte in Gent.

COM_CO_Sfeer8Ok

Een bureau is gelegen in het historisch centrum van Gent. Het situeert zich op het eerste niveau in een bestaand appartementsgebouw met een vrij klassieke voorgevel en opbouw.

COM_CO_Sfeer2Ok
COM_CO_Sfeer3Ok

Het concept is het ontwikkelen van een flexibele werkomgeving voor de verschillende werknemers van een bureau voor bedrijfsjournalistiek 'Com&Co'. In plaats van het niveau op te delen in verschillende kleine, donkere kantoorruimtes wordt er voor gekozen om de ruimte zo open mogelijk te houden. Daardoor dringt het licht diep binnen tot in de moeilijk te verlichten gedeelten. Het meterslange bureaumeubel speelt een hoofdrol in die ruimte en staat symbool voor de flexibiliteit dat het bureau moet uitstralen. In de vergaderzaal heeft het de functie van presentatiedesk, in de keuken wordt het aanrecht en eetplaats , in de polyvalente ruimte een werkplek. Werknemers kunnen eender waar aan het meubel plaatsnemen daar alle voorzieningen (data, elektriciteit…) in het meubel ingewerkt zitten.

COM_CO_Sfeer5Ok

Als bezoeker kom je binnen via een bestaande trap naast het centrale blok dat de functionele kern vormt (technieken, liftkoker, trappenhal, bergruimtes…). Een pivoterende wand begeleidt de bezoeker vervolgens naar zijn bestemming binnen het bureau.

COM_CO_Sfeer4Ok
COM_CO_Sfeer6Ok
COM_CO_Sfeer10Ok
COM_CO_Sfeer9Ok

Projectgegevens

Opdracht

verbouwen van een bestaand bureau in het centrum van Gent

Opdrachtgever

Dhr. De Brabandere 'Com&Co'

Architectuur

a154

Interieur

a154

Oppervlakte

280 m²

2008

Fotografie

a154