A154 H Straat Beeld 1

H-straat

zes ééngezinswoningen op een rustig woonerf worden vormgegeven onder één dak

A154 H Straat Beeld 6

De bouwplek is een binnengebied in het centrum van de landelijke gemeente Moerbeke. Het perceel wordt geflankeerd door een oude spoorweg die nu dienst doet als een recreatieve fietssnelweg tussen Moerbeke en Stekene.

A154 H Straat Beeld 5

Het project omvat zes moderne, ruime ééngezinswoningen in een groene omgeving. De woningen hebben drie bouwlagen waarvan de bovenste laag vorm krijgt door een spel van hellende daken. Zo wordt een volume bekomen dat de integratie van het gebouw in de omgeving bevordert en de schaal van het gebouw breekt. De gebouwen hernemen het oertype van een ‘woning’. De hoekwoningen hebben een terras op de tweede verdieping met een pergolastructuur die mee in lijn ligt van de hellende daken en deze helling nog accentueert.

A154 H Straat Beeld 3
A154 H Straat Beeld 2
A154 H Straat Beeld 4

Het woonerf wordt autoluw voorzien. Auto’s parkeren naast de inritstrook aan de straatzijde waardoor het binnengebied maximaal groen en kindvriendelijk kan opgelost worden. Deze collectieve binnentuin heeft ook een collectieve fietsenberging dewelke strategisch inpikt op de fiets-o-strade.

A154 H Straat Beeld 1

De gevels zijn voorzien van wit metselwerk dat in contrast staat met de grijze daken. De voordeuren worden beklemtoond door kaders in Cortenstaal, een materiaal dat ook terug komt in de fietsenbergingen en de aanleg van het groene gebied.

Projectgegevens

Opdracht

De nieuwbouw van 6 ééngezinswoningen

Opdrachtgever

ImmoTop Moerbeke

Stabiliteit

Mieke Schamp

Oppervlakte

1.221 m²

Uitvoering

2022

Visualisatie

Make Me