Groeninghe A154 Beeld9

Een frisse wind door het kantoorlandschap

Een bestaand kantoorgebouw kon een frisse update gebruiken om een nieuwe doorstart te maken.

Groeninghe A154 Beeld9

Het bestaande gebouw krijgt een totaal aanpak. De buiten- en binnenzijde van het gebouw worden aangepakt om een verouderd kantoorgebouw klaar te stomen voor de verdere toekomst. De buitenzijde wordt opgefrist en krijgt beeldbepalende zonneweringen die ook de werkplekken binnenin een stuk aangenamer maken.

Groeninghe A154 Beeld11
Groeninghe A154 Beeld1

De binnenzijde van het kantoorgebouw wordt voorzien van een vrij plan waar de bestaande kolommen structuur een geleding heeft aan de open ruimte. De verdiepingsvloeren zijn vrij in te delen waardoor verschillende mogelijkheden van (samen)werken mogelijk worden. Tegelijk worden gemeenschappelijke functies en autonome vergaderzalen geïnstalleerd wat de nodige flexibiliteit heeft om het kantoorgebouw op divers manieren en door verschillende partijen in gebruik te laten nemen. Een vrije invulling en nieuw geïnstalleerde technieken brengen het bestaande kantoorgebouw naar een nieuw level.

Groeninghe A154 Beeld13

De inkomzone van het kantoorgebouw wordt opengewerkt met een ruime vide wat een uitnodigend karakter creëert. De vide zorgt voor een ruimtegevoel met een vol bedrijvigheid. Verschillende verdiepingsvloeren staan met elkaar in contact en vormensamen en boeide en inspireerde en bedrijfsplek.

Groeninghe A154 Beeld12
Groeninghe A154 Beeld8

Projectgegevens

Opdracht

Reconversie van een bestaand kantoorgebouw

Opdrachtgever

Alides

Architectuur

a154 architecten

Interieur

a154 architecten

Oppervlakte

2080m2

Projectfase

Voorontwerp

Beeldmateriaal

a154 architecten