A154 Kantoorgent 122 Lr

een nieuwe werkplek achterin

De verbouwing van een achterliggende loods met garages tot kantoor en garages.

A154 Kantoorgent 200 Lr

A154 architecten zocht en vond een nieuw kantoor dichtbij. Dichtbij mag je hier ook letterlijk nemen. Op het zelfde perceel als het kantoor van a154 architecten stond achterin een loods met parkeerplaatsen. De loods met sheddaken had veel meer potentieel, waar wij als architectenkantoor graag mee aan de slag gingen. De omvorming van de bestaande loods tot een aangename werkplek vormt nu de nieuwe basis voor het architectenkantoor.

A154 Kantoorgent 49 Lr


De achterliggende loods wordt gescheiden van de voorbouw door het creëren van een patio tussen beide gebouwen. De voorbouw met appartementen en het voormalige kantoor van a154 architecten blijft zo intact. Op deze manier kunnen beide functies, kantoorfunctie enerzijds en de meergezinswoning anderzijds, autonoom functioneren.

A154 Kantoorgent 188 Lr
A154 Kantoorgent 17 Lr
A154 Kantoorgent 142 Lr
A154 Kantoorgent 159 Lr
A154 Kantoorgent 95 Lr
A154 Kantoorgent 390 Lr
A154 Kantoorgent 410 Lr
A154 Kantoorgent 324 Lr
A154 Kantoorgent 122 Lr
A154 Kantoorgent 168 Lr

Het nieuwe kantoor bevindt zich op de eerste verdieping en gedeeltelijk op het gelijkvloers van de achterbouw. De overige ruimte op het gelijkvloers van de loods wordt aangewend voor auto- en fietsparkeerplaatsen. Het bestaande sheddak van de loods wordt volledig vernieuwd waarbij het bestaande gabarit wordt aangehouden.

A154 Kantoorgent 60 Lr
A154 Kantoorgent 397 Lr
A154 Kantoorgent 377 Lr

Projectgegevens

Opdracht

Reconversie van een garage naar een kantoor

Opdrachtgever

a154 architecten

Architectuur

a154 architecten

Stabiliteit

Fraeye & partners

Oppervlakte

365 m2

Oplevering

2020

Fotografie

Verne Fotografie