SPPL_06 A154 Pit

Een compact eethuis in een 19de-eeuws pand

Het 19de-eeuwse gebouw wordt heringedeeld met appartementen en een handelspand. De gevels gerestaureerd naar originele toestand. Een handelspand neemt de gelijkvloerse en de kelderverdieping in

SPPL_04 A154 Pit
SPPL_02 A154 Pit
SPPL_06 A154 Pit

Het eethuis wordt uitgebreid naar de kelderverdieping dewelke bereikbaar is via een nieuwe open trap uit blauwstaal aan de straatzijde. Deze trap verbetert de connectie tussen beide ruimtes en verhoogt de lichttoetreding tot de ondergrondse bouwlaag. Het natuurlijk licht doet deze voorheen donkere, ondergrondse ruimte herleven. Via een raam in de doorgang naar de sanitaire ruimte wordt er connectie gemaakt tussen de gelijkvloerse verbruiksruimte en de keuken op de kelderverdieping.

SPPL08 A154 Pit
SPPL_07b A154 Pit
SPPL_ A154 Pit

Om het natuurlijk licht nog meer vrij spel te geven wordt een spiegelwand geplaatst die visueel doorloopt van de gelijkvloerse verdieping naar de kelderverdieping. Deze wand creëert tevens een bergruimte en biedt een oplossing voor het plaatsen van technieken.
De bestaande bakstenen muren worden bloot gezet en wit geschilderd. De subtiele textuur van deze muren draagt bij aan het karakter van de ruimtes. De originele schouwmantels uit natuursteen worden behouden en creëren een contrast met de witte muren waardoor ze een prominente rol krijgen in het interieur.

SPPL_05 A154 Pit

Projectgegevens

Opdracht

De renovatie van een 19de-eeuws pand

Opdrachtgever

House Properties / a-bite

Architectuur

a154 architecten

Interieur

a154 architecten

Oppervlakte

260 m2 / 98 m2

Datum oplevering

2015-2018

Fotografie

Dennis De Smet