Edison A154 Beeld 3

Een diversiteit aan gevelmaterialiteit

Het betreft een appartementsgebouw met 3 bouwlagen en half ondergrondse kelder.

Edison A154 Beeld 4

Het betreft een L-vormig volume met een brede en smalle vleugel. De brede vleugel bevindt zich aan de Thomas Edisonstraat, en omvat het merendeel van de appartementen.
De smallere vleugel ent zich op het achterliggende gebied, en maakt de connectie tussen het volume vooraan, en de nog te ontwikkelen woningen achteraan.

De L-vorm creert zo een ‘groen plein’ tussen de gebouwen, dat openbaar is en de connectie maakt tussen de Biest en het achterliggende groengebied.

Het volume omschrijft een duidelijke stapeling van lagen, waartussen zich de wooneenheden bevinden.

Edison A154 Beeld 2

Elke verdieping wordt horizontaal visueel gescheiden via een band in architectonisch beton, waarop zich ook de terrassen en toegang naar sommige appartementen bevindt. Voor de gevelafwerking worden afwisselend 3 verschillende gevelmaterialen gebruikt, zodat elk appartement zijn eigen afwerking krijgt en een eigen wooneenheid vormt binnen het geheel van gestapelde woningen.

Edison A154 Beeld 1

De gelijkvloerse verdieping is wat hoger aangezet dan de straatpas, zodat er meer privacy ontstaat voor de bewoners t.o.v. de straat en achterliggende groengebied. Dit is mogelijk binnen het gabariet opgelegd in de verkavelingsvoorschriften.

Edison A154 Beeld 3

Projectgegevens

Opdracht

Bouwen van een meergezinswoning met ondergrondse parkeerkelder

Opdrachtgever

Fenixco

Architectuur

a154 architecten

Stabiliteit

Lime bvba

Oppervlakte

2764 m2

Projectfase

in uitvoering

Visualisatie

Around media