DCR_070 Homepage

Een half ommuurde buitenkamer

Opdracht

De stedenbouwkundige voorschriften vereisen een diepere inplanting op het perceel. Daar het zuiden zich situeert aan de straatzijde ontstaat daardoor een probleem van privacy.

DCR_059
DCR_082

Om de gewenste buitenruimte, samen met het probleem van inkijk te combineren, wordt aan de straatzijde een groot inpandig terras voorzien dat vervat zit binnen het globale volume. Deze buitenruimte, waarvan de wanden tweehoog zijn, wordt voorzien zonder dakplaat en krijgt de gedaante van een grote vide. Een oprolbare zonnewering zorgt voor de nodige bescherming tegen zon en regen.

DCR_004

De woning is opgevat als één volume, één eenheid met op strategische plaatsen gebundelde (raam)openingen om de woning de nodige privacy te geven maar ook voldoende licht en lucht.

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de badkamers voorzien. In de nachthal is er een open bureau voorzien dat uitkijkt over het inpandige terras.

Gevelafwerking in witte gevelbepleistering op isolatie, om aan te sluiten als monolithisch volume bij de Eysselinck woning aan de linkerzijde.

DCR_121
DCR_194
DCR_221

De leefruimte op het gelijkvloers is opgevat als één grote open ruimte die dankzij de grote opengaande glaspartijen maximaal in contact staat met de tuin en het inpandige terras

DCR_287
DCR_297
DCR_233
DCR_014
DCR_033

Projectgegevens

Opdracht

De nieuwbouw van een vrijstaande woning.

Opdrachtgever

Dhr en Mevr BDC

Architectuur

a154 architecten

Interieur

a154 architecten

Oppervlakte

306 m²

Oplevering

2011

Fotografie

Tim Van de Velde