A154 architecten de kring 01

De kring

Wonen en samenkomen in de kring

A154 kring lochristi 01

In Lochristi krijgt de parochiale kring en het jeugdhuis een herinrichting met nieuw ontwerp. De vzw heeft ervoor gekozen om in het project ‘De Kring’ wonen, leven en samenkomen centraal te stellen. Naast een woonaanbod met 13 entiteiten wordt op het gelijkvloers ook een polyvalente zaal voorzien. De multifunctionele zaal zal gebruikt en beheerd worden door de vrijwilligers van de vzw met als doel om mensen uit Lochristi samen te brengen.


A154 kring lochristi 09

Het gebouw wordt opgetrokken in een rode gevelsteen om aan te sluiten bij de overige bebouwing in de omgeving. Aan de voorgevel worden de terraszones opengewerkt en voorzie in prefab betonelementen.

De gevel vertoont een strak raster van horizontale en verticale stroken met gelijke tussenafstanden. Het raster wordt gecreëerd doormiddel van verdiept metselwerk waarin het buitenschrijnwerk vrij geplaatst wordt. Het raster wordt doorgetrokken in de betonnen terrasstructuren.

Door de sequentie van massieve gevels en open terrasstructuren wordt de schaal van het gebouw gebroken waardoor het zich goed inpast in de omgeving.

A154 kring lochristi 03

Het bouwvolume wordt tegen de voorbouwlijn geplaatst en bestaat uit 3 bouwlagen en een teruggetrokken dakverdieping. Het volume zoekt doormiddel van afbouw aansluiting bij de lagere bebouwing aan de rechterzijde. Aan de linkerzijde is een bouwvrije strook voorzien om zo ook voldoende ruimte te geven aan de naastgelegen bebouwing. Bij de aanleg van het project wordt gelet op een goede bereikbaarheid, toegankelijkheid en parkeergelegenheid om het gebruik van de polyvalente zaal zoveel mogelijk open te stellen.

A154 kring lochristi 07
A154 kring lochristi 05
A154 architecten de kring 01

Projectgegevens

Opdracht

Nieuwbouw van een meergezinswoning

Opdrachtgever

Con-Struct en Urban Link Group

Architectuur

a154 architecten

Stabiliteit

Nico Terryn

Oppervlakte

1612 m²

Projectfase

uitvoering

Conceptbeeld

a154 architecten

Visualisatie

3dvis