BULTHAUP_1

Toonbeeld aan keukens

Opdracht

Verbouwen van een tankstation tot showroom voor Bault-haup keukens

BULTHAUP_2

Bultaup Sint Denijs Westrem (het Van Damme Team) wenst uit te breiden met een tweede toonzaal. De nieuwe zaak dient een commerciële ligging en uitstraling te hebben.Een voormalig benzinestation gelegen op de kleine ring van Gent, naast de VRT radio en tegenover een nieuw administratief centrum vormt een perfecte locatie. Niet alleen is het gelegen langs een belangrijke verkeersader en vlakbij het centrum, de voormalige bestemming biedt tevens een interessante structuur.

BULTHAUP_14

Het uitgangspunt was de open structuur van het pompstation. Deze werd behouden en zelfs verder opengemaakt om een maximaal contact met het publiek te behouden. De weinige binnenwanden werden gesloopt om een optimale ruimtelijkheid te bekomen.

De voormalige buitenruimte wordt door middel van een glazen vlies afgesloten. Door deze eenvoudige ingreep wordt een binnenruimte gecreëerd waarbij de relatie tussen straat en toonzaal vervaagt: de keukens staan als het ware op straat.

BULTHAUP_13
BULTHAUP_3

Om de keukens te laten primeren werd de binnenruimte ontdaan van elk overbodig detail en werd alles in dezelfde kleur uitgevoerd.

In de twee zones met lage plafondhoogte werden de bergingen en sanitairen ondergebracht.

BULTHAUP_7
BULTHAUP_5
BULTHAUP_4

Projectgegevens

Opdracht

Verbouwen van een tankstation tot showroom voor Bulthaup keukens

Opdrachtgever

NV Van Damme Team

Architectuur

a154

Interieur

K.Van Damme

Oppervlakte

128 m²

Oplevering

2001

Fotografie

CO2 Images