BASSEVELDE_157 Small

Studentenhuis met karakter

Opdracht

Het betreft het verbouwen van twee bestaande kamerwoningen en het verbouwen van een eengezinswoning met handelsruimte. De panden dienen heropgewaardeerd. De twee kamerwoningen worden gerenoveerd tot studentenhuisvesting met zeven entiteiten. De eengezinswoning met handelsruimte wordt gerenoveerd tot een meergezinswoning met twee entiteiten.

BASSEVELDE_164 Small
BASSEVELDE_Variaties

De panden gelegen in de Basseveldestraat nr. 2 en nr. 4 zijn reeds vergunde kamerwoningen. In de bestaande toestand zijn er acht entiteiten aanwezig.
Deze panden worden samengevoegd tot één kamerwoning met zeven entiteiten. Er is toegang tot de kamerwoning via de bestaande inkom van nr. 4. De bestaande verticale circulatie van pand nr. 4 wordt behouden en geeft toegang tot de entiteiten in pand nr. 2.

BASSEVELDE_179 Small
BASSEVELDE_88 Small
BASSEVELDE_108 Small
BASSEVELDE_Studentenkamer
BASSEVELDE_86 Small
BASSEVELDE_34 Small
BASSEVELDE_118 Small

Het pand gelegen in de Basseveldestraat nr. 6/8 is een eengezinswoning met een commerciële ruimte op de gelijkvloerse verdieping. Dit pand wordt gerenoveerd tot een meergezinswoning met twee entiteiten. Appartement één beslaat de gelijkvloerse en eerste verdieping. Het tweede Appartement beslaat de tweede verdieping en de dakverdieping. Om appartement twee voldoende ruim en comfortabel te maken wordt een dakuitbouw voorzien waardoor een tweede kamer in dit appartement mogelijk is.

BASSEVELDE_24 Small

De bestaande gelijkvloerse achterbouw van beide panden wordt afgebroken en er wordt een nieuwe gelijkvloerse achterbouw gebouwd die dienst doet als fietsenstalling en vuilnisberging. De dakverdiepingen van beide panden worden samengevoegd tot één volwaardige entiteit.

BASSEVELDE_31 Small
BASSEVELDE_Small
BASSEVELDE_124 Small

De gelijkvloerse verdieping wordt ingericht als leefkeuken waarbij de bestaande openingen van de vitrineramen behouden blijven om een open karakter te geven aan deze ruimte.
De entiteiten in pand nr.6/8 hebben toegang vanuit pand nr.4. Appartement 1 heeft ook rechtstreeks toegang via een aparte inkom in de zijgevel en de bestaande inkom in de voorgevel.

BASSEVELDE_15 214 Keuken
BASSEVELDE_167 Small

Al het buitenschrijnwerk wordt vervangen. Het buitenschrijnwerk in de voorgevel wordt vervangen naar historisch model. De voorgevels worden wit geschilderd en achtergevels worden afgewerkt met zwarte ruitleien. De nieuwe dakuitbouwen worden met een donker plaatmateriaal bekleed en voorzien van donker aluminium buitenschrijnwerk.

BASSEVELDE_59 Small
BASSEVELDE_22 Small

Projectgegevens

Opdracht

Verbouwen van 2 kamerwoningen en 1 woning met commerciële ruimte.

Opdrachtgever

Dhr. en Mevr. DQ

Architectuur

a154 architecten

Interieur

a154 architecten

Oppervlakte

372 m²

Oplevering

2017

Fotografie

Klaas Verdru