BAL_11

Baden in licht

DE OPDRACHT

Een jong koppel met kinderwens wil wonen in de stad. Licht en (open) ruimte zijn voor hen uitermate belangrijk

BAL_Pict0018

Een rijwoning, gelegen nabij het centrum van Beveren, is opgebouwd volgens het klassieke stramien: een hoofdgebouw met voor-, achterkamer en traphal. Achter de hoofdbouw de klassieke Vlaamse koterijen. De woning heeft een charmante voorgevel die behouden dient te worden.

Het hoofdbouw, dat in relatief goede staat is, wordt zoveel mogelijk behouden. De achterbouwsels worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw over 2 bouwlagen.

BAL_14Small
BAL_07Small
BAL_22  Small

Tussen het bestaand en het nieuw deel wordt een lichtstraat en vide voorzien om het licht centraal in de woning te laten binnendringen. Deze lichtschacht creëert tevens een ruimtelijkheid waarbij de belangrijkste leefruimtes met elkaar in relatie staan. Verder wordt de nieuwe achterbouw opgevat als 1 open ruimte, ontdaan van alle overbodige details.
Een lange kast, opgehangen aan een scheimuur loopt van binnen naar buiten door en accentueert de lengte van de leefruimte
In de bestaande hoofdbouw worden de private vertrekken ondergebracht (badkamer, dressing, slaapkamers).

BAL_01 2
BAL_26Small
BAL_11

Projectgegevens

Opdracht

verbouwen van een ééngezinswoning

Opdrachtgever

Dhr. en Mevr. B

Architectuur

a154

Interieur

a154

Stabiliteit

studiebureau Fraeye

Oppervlakte

190 m²

Datum oplevering

juni 2004

Fotografie

a154 / Laurent Brandajs